Over ons

VG Softwaredesign BV is gelieerd aan VG Automatisering.
Wat u ook zou kunnen zeggen is, dat VG Softwaredesign BV de programmeerafdeling is van VG Automatisering. Bij VG Automatisering is dit maar één van de diverse op het midden- en kleinbedrijf gerichte activiteit.

Al vanaf 1987 bouwen we software voor diverse branches. We zijn gestart met het bouwen van softwarepakketten in de taal Clipper, gecombineerd met een DBase4 database.

Magic

Vanaf 1993 worden de softwarepakketten gebouwd in Magic. Wij zijn officieel Magic XPA partner.

Met Magic is het mogelijk om in relatief korte tijd een applicatie te bouwen. Uiteraard is de complexiteit van de applicatie bepalend voor de hoeveelheid werk dat moet worden verzet om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Wij hebben inmiddels een indrukwekkend aantal software-programma’s ontwikkeld voor bedrijven in diverse branches. Alle programma’s zijn vanuit de praktijk ontwikkeld, meestal in opdracht van één of meerdere bedrijven en  zodanig geprogrammeerd dat ze ook op kosten effective wijze geschikt gemaakt kunnen worden voor andere bedrijven in dezelfde branche. Het blijkt in de praktijk, dat wij steeds weer in staat zijn betaalbare softwareprogramma’s te bouwen.

VG Automatisering is sinds 2005 gevestigd aan de Burg. Lovinkstraat in Breezand. Het is voortgekomen uit K&C Automatisering. Eigenaar Peter van Grieken heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het automatiseren van bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf.

Naast de bloembollenbedrijven, hebben we een zeer uitgebreide klantenkring opgebouwd, variërend van autobedrijven, administratie-kantoren, aannemersbedrijven, transportbedrijven, scheepsmanagement-bedrijven, jachthavens, installatiebedrijven en ga zo maar door. Onze doelgroep varieert van de zzp-er tot kantoren met 40 medewerkers. Onze klanten (ruim 500 bedrijven) zijn voor het grootste deel gevestigd in het gebied dat loopt van Den Helder tot Alkmaar, ook wel bekend als de Noordkop. Ook in West-Friesland hebben wij gewaardeerde klanten. Daarnaast hebben wij klanten in de bollenstreek, in Urk en omgeving en in overige plaatsen in Noord-Holland. Wij kunnen onze klanten op alle automatiseringsvlakken van dienst zijn.

  • Hardwarematig met PC's, Printers, Servers, Netwerken en koppelingen tussen meerdere vestigingen.  Maar ook Voip-telefonie en Internet via de Satelliet. Aangezien wij beschikken over een eigen technische dienst,  kunnen wij ook snel en accuraat reageren op storingen en problemen. Ook als wij niet de leverancier zijn van uw systeem.  
  • Softwarematig met het adviseren, leveren en ondersteunen bij het gebruik van diverse softwarepakketten (wij zijn een steunpunt voor Snelstartklanten) en het ondersteunen van de bedrijfsprocessen door het bouwen van maatwerksoftwarepakketten op ieder gebied.

Wij hebben software voor diverse branches zoals bloembollen (Kwekerij, Commissionair, Kwekersvereniging etc), de visserij (Deelloonprogramma) en diverse detailhandelbranches. Hebben wij de software niet, dan vinden wij het voor u of wij bouwen het voor u.